2017 a pályázatok éve volt Vonyarcvashegyen

Több utca csapadékvíz elvezetése, a Polgármesteri Hivatal felújítása és a termelői piac kialakítása is megvalósul 2018-ban Vonyarcvashegyen. A hagyományos újévi koccintáson a település vezetője méltatta az elmúlt év eredményeit és tájékoztatta a vendégeket a 2018-as tervekről is.

A 2017-es esztendőben pályázati támogatásból és önerőből összesen 20 beruházás, felújítás valósult meg Vonyarcvashegyen. Péter Károly, a település polgármestere kiemelte, a tavalyi év a pályázatok és a tervezés éve volt. Az év végére több pályázatnál sikerült lezárni a közbeszerzést, így ezeknél az idei évben már elindulhat a megvalósítás. Ilyen például az Arany János utca burkolatának felújítását célzó államilag támogatott projekt is, amelyre jövő évben 42 millió forintot fordítanak majd.

„2018-ban a Rákóczi utca, Helikon utca csapadékvíz elvezetése, ez szintén egy pályázati pénzből, a Területi Operatív Program keretében. Szintén megvalósításra kerül az Arany János utca, Fő utca három járdaszakasza, ezek szintén pályázatból, ezek a konszolidációs pályázat nagy részét fogják felölelni. Utána kezdődik a hivatal felújítása augusztus-szeptember hónapban, ez vidékfejlesztési projekt keretében.” – mondta Vonyarcvashegy első embere.

Ezek mellet az év második felében kialakítanak majd egy termelői piacot a településen, és elkezdődik a Balatoni és erdei mondák házának a kialakítása is. Vonyarcvashegyen jelenleg is vannak futó projektek, három beadott pályázat eredményére is vár az önkormányzat.

újévi koccintás

A pezsgős koccintáson részt vett Manninger Jenő, a térség miniszteri biztosa is. Az országgyűlési képviselő kiemelte, az elmúlt évtizedekben látványosan fejlődött a település, és ma már, a környező községekkel együtt a térség egyik ékkövévé vált. Hangsúlyozta, a pályázatok eredményei nem csak az itt élők, hanem az ide látogató vendégek számára is egyre több lehetőséget kínálnak. Jelentős beruházás volt tavaly a strandfejlesztés, amelyre több, mint 50 millió forintot nyert a település.

„Strandfejlesztésre is jutott pénz és fog is jutni még, de természetesen nagyon sok minden más, így egy nagyobb turisztikai attrakciófejlesztés lesz Vonyarcon a felső részen, ami egy kicsit a mesék és  mondák attrakciója lesz. Ezen kívül, ami nagyon fontos volt a településnek, hogy a csapadékvíz elvezetés illetve a közétkeztetéssel kapcsolatos előrelépés.” – emelte ki a  miniszteri biztos.

A település eredményeinek méltatásai után az elöljárók és a meghívott vendégek közösen koccintottak a 2017-ben elért sikerekre és a 2018-as esztendőre egyaránt.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!