A kiváló szakmai munkát mindig el kell ismerni – vonyarcvashegyi lakos is a díjazottak között

Ünnepi rendezvényt és díjátadót tartottak a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából. Az erdész és vadgazdálkodó szakemberek mellett Reviczky Gábor is kitüntetést vehetett át.

„Az életünk elképzelhetetlen a fák és az erdők szeretete nélkül. Meg kell találni azt az egyensúlyt, ami biztosítja, hogy az erdeink megmaradjanak, gyarapodjanak” – kezdte beszédét Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Erdők Nemzetközi Napján tartott díjátadó ünnepségen.

2013 óta minden év március 21-én megemlékeznek az erdők és fák jelentőségéről, amely tökéletes alkalom a szakmában dolgozók munkájának elismerésére. Idén is átadták a Pro Silva Hungarie díjakat, a Pro Silva Hungarie emlékplaketteket és a Miniszteri elismerő okleveleket.

„Az értékes, kiváló szakmai munkát mindig el kell ismerni, és az Erdők Világnapja egy nagyon jó alkalom erre. Biztos, hogy a díjazottjaink jelentős részének ez további inspirációt hordoz. Akik pedig szeretnének elismerésre vágyni, azok számára követendő példával szolgálnak” – nyilatkozta Dr. Fazekas Sándor az Erdő-Mező Online kérdésére. Nem volt ez másképp egyébként múlt héten sem, amikor a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából is több erdészt kitüntetett.

A miniszter elmondta, hogy Magyarország erdőterülete folyamatosan növekszik. Az elmúlt mintegy 90 évben sikerült megduplázni az erdős területeket, amelynek köszönhetően ma már 3 millió személygépkocsi szén-dioxid kibocsátását képesek megkötni. A minisztérium törekszik arra, hogy az erdőgazdálkodás jelenlegi színvonalát fejlesszék, így az erdőtörvény módosítását várhatóan két hét múlva veszi napirendre az Országgyűlés.

A kitüntetett szakemberek mellett díjat vehetett át Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, az erdészeti szakma érdekében végzett média-tevékenységéért, a magyar erdészek, vadászok eredményeiről, munkájáról készült, a nyilvánosság előtt bemutatott filmalkotásokban nyújtott színművészi tevékenységéért.

erdok_nemzetkozi_napja_2017_36

PRO SILVA HUNGARIAE EMLÉKPLAKETTET adományozott:
Szakács István, a Bakonyerdő Zrt. erdészetigazgatója, kitüntetésben részesül a három évtizedes erdőgazdálkodásban, közjóléti fejlesztésekben, a környezeti nevelés és környezettudatosság növelésében végzett kimagasló vezetői tevékenységéért;

erdok_nemzetkozi_napja_2017_16

Bővebben itt olvasható a cikk!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!