Balatoni strandsport

Augusztus 23-án Vonyarcvashegy ad otthont az immár 10. alkalommal rendezett Mozdulj Balaton tömegsport program záróeseményének. A találkozóra reggel 9 órától kerül sor a Lidó strandon.

Az esemény az üdülőhely sportos jellegére is felhívja a figyelmet, s tükrözi a fogadókészséget a már ugyancsak tradicionális házigazda szereppel. A hagyománnyá vált program kezdete 2003-ra nyúlik vissza, amikor vészesen leapadt a Balaton vize, s a megnövekedett szárazulatot a labdajátékok tereként kezdték szervezetten hasznosítani több strandon. Azóta a vízállás örvendetesen, s tartósan rendbe jött, de a strandi sportolási kedvet ez szerencsére nem mosta el. Pályák létesültek, a sportközösségekben új szakosztályok alakultak, a labdajátékok szorosan összekapcsolódtak a strandolással. Mindezzel együtt vált tradícióvá a strandi sportprogramokban résztvevők nyár végi találkozója is.
A hagyományos tömegsport rendezvény felett dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára, valamint dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke vállalt fővédnökséget, a házigazda védnök pedig Péter Károly polgármester.
A sportversenyek csapatok közt streetball, strandröplabda, strandfoci sportágban, egyénileg kosárra dobással, kapura rúgással zajlanak, s lesznek VIP versenyek is. A mérkőzéseket eredményhirdetés és díjkiosztás zárja kora délután.

Forrás: szuperinfo.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!