Ezer kisgyerek reklámozhatja a Balatont

A Balatoni Regionális TDM Szövetség fotópályázatot hirdet “Az én őszi Balatonom” címmel – 3-14 éves gyerekeknek!

Pályázati felhívás

Szeretsz anyu, apu telefonjával, fényképezőgépével fotózni? Szereted a Balatont? Tudsz egy klassz játszóteret, tisztást, kilátót, amelyet érdemes másoknak is megmutatni? Van olyan kedvenc kirándulóhelyed, amelyet érdemes megmutatni azoknak a turistáknak, akik kisebb gyerekkel érkeznek az őszi Balaton partjára? Ha igen, küldd be saját fotóidat – legfeljebb hármat –, amiről úgy érzed, hogy a témája kapcsolódik a pályázat címéhez: „Az én őszi Balatonom”.

Fontos, hogy szerepelj rajta Te, barátaid, rokonaid vagy bárki más, akit szívesen megjelenítesz a fotódon. Fontos, hogy ott legyen a képen az a kis Playmobil figura is, amelyet az iskolában, óvodában kaptál. Ha a te óvodádba nem jutott ilyen bábú, fotózkodj saját játékaiddal, plüssmackóddal, babáddal, vagy akár kisautóddal.
Küldd be a pályaművedet neveddel, az óvodád vagy iskolád nevével, születési dátumoddal és szüleid (gondviselőd) nevével együtt a nyitottbalaton@balatontdm.hu e-mail címre legkésőbb november 13. éjfélig. Mi másnap feltöltjük azt a Facebook oldalunkra és november 18. után három, a közönség és a zsűri által legkedveltebb fotó tulajdonosát egy-egy Playmobil-Piatnik ajándékcsomaggal jutalmazzuk, amiknek értéke 10.000 – 10.000 Ft.

nyitott_balaton2

FOTÓPÁLYÁZAT RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA

A pályázat kapcsolódik a Balatoni Regionális TDM Szövetség azon törekvéseihez, amelyek a balatoni őszi szezon népszerűsítését szolgálják.

I. Szervező:

Jelen részvételi szabályzatban bemutatásra kerülő pályázat (a továbbiakban: Fotópályázat) szervezője a Balatoni Regionális TDM Szövetség (8230 Balatonfüred, Blaha L. u. 5.) a továbbiakban Szervező, BRTDMSZ.

II. A Fotópályázat időtartama:

• Kezdőnap: 2016. október 21.
• Zárónap: 2016. november 18.

A benyújtott pályázatok, a beküldött fotók felhasználásra kerülhetnek a Nyitott Balaton projekt Facebook oldalán és esetlegesen honlapján (www.nyitottbalaton.hu) illetve a Füred kapitány Facebook oldalon. A Nyitott Balaton projekthez kapcsolódó kampányok során és a Szervező tagszervezeteinek kampányában, illetve bemutatásra kerülnek a pályázat keretében benyújtott felvételekkel készült Facebook képgalériában, esetenként sajtóorgánumokban is.

III. A Fotópályázat résztvevői (a továbbiakban: Pályázó):

A Fotópályázaton 3-tól 14 éves korig bárki részt vehet, aki a balatoni iskolákban, óvodákban kapott Playmobil bábuval, vagy saját, otthoni játékkal (pl. plüssmackó, baba, stb.) készít fotót kedvenc balatoni helyszínéről.

IV. A Fotópályázaton való részvétel feltételei:

1. A Fotópályázaton történő részvétel ingyenes, nevezési, regisztrációs díj nincs.

2. A Pályázónak a nyitottbalaton@balatontdm.hu e-mail címre kell elküldenie maximum 3 darab fotóját, nevét, születési idejét, óvodájának, iskolájának és szüleinek (gondviselőjének) nevét, a fotó helyszínét és a kép címét legkésőbb 2016. november 13. éjfélig.

A szülőknek, (gondviselőnek) nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárul, hogy: a Fotópályázat keretében beküldött, fotót a BRTDMSZ, illetve a BRTDMSZ megbízásából harmadik fél a BRTDMSZ promóciós anyagain és honlapján időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználhatja. Az e-mail elküldésével a Pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a Nyitott Balaton és a Füred kapitány Facebook oldalán a nevét és az általa készített fotót ezen kívül a www.nyitottbalaton.hu oldalon, promóciós honlapjain, kiadványaiban, vagy a szervezet tagjainak honlapján, kiadványában közzétegye.

3. A 2. pontban felsorolt nyilatkozatok hiányában a pályázat érvénytelen. A Fotópályázatra csak a Pályázó (vagy közeli hozzátartozó) által személyesen készített képpel lehet jelentkezni.

4. Egy Pályázó legfeljebb 3 darab fényképfelvételt küldhet be.

V. A Pályaművel (fényképfelvétellel) szemben támasztott követelmények:

1. A fotók témája kizárólag balatoni vonatkozású témát ábrázolhat, ami a pályázat nevéhez köthető.

2. A fényképfelvételek természetes körülmények között kell, hogy készüljenek. A korrekció a teljes képre vonatkozó kis mértékű digitális módosításokból állhat úgy, mint: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), valamint az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. A kép egyes részeinek, illetve részleteinek módosítása nem megengedett! A fotó eredeti mondanivalóját a korrekciók nem módosíthatják. Fenti előírások megszegése a pályázatból való kizárást eredményezheti.
4. Erőszakos, provokáló, illetlen vagy politikai témájú fotókkal pályázók automatikusan kizárásra kerülnek a pályázatból.
5. A feltöltendő képfájlokkal szemben támasztott követelmények: a fotó eredeti méretben való elküldése, valamely általánosan használt képarány (pl. 4:3, 3:2, 16:9) JPEG formátum. A fotókon felirat nem helyezhető el, a fotó címét külön, az e-mailben kell megadni.

VI. A Pályaművek elbírálása:

1. A Pályaművek a Nyitott Balaton Facebook oldalon jelennek meg, ott bármely Facebook felhasználó szavazhat „kedvelésével” 2016. november 18. délelőtt 10 óráig. A Facebookon kapott kedvelések 30%-ban, a zsűri döntése 70%-ban befolyásolja a végeredményt. A zsűri a Facebook-os szavazást követően november 19-én kihirdet a Nyitott Balaton Facebook oldalán egy első, egy második és egy harmadik helyezett képet.

2. A BRTDMSZ a promóciós anyagain felhasználásra kerülő fotókon, a Szervező jogosult olyan mértékű és jellegű változtatásokat végrehajtani, melyek a közzétételhez, megjelentetéshez elengedhetetlenek (szín- és fénykorrekció, képkivágás, egyéb digitális vagy nyomdai előkészítés folyamán szükséges beavatkozás), ám ezen változtatások a fotó koncepcióját és lényegi mondanivalóját nem befolyásolják.

VII. A Pályaművek elbírálásának eredménye:

A pályaművek közül az első helyezett és családja meghívást kap a Mikulásgyárba, Budapestre (a látogatás, december 5-15. között esedékes). Itt adjuk át a Playmobil-Piatnik ajándékcsomagot is a nyertesnek. (Ha a nyertes családjával nem tud Budapestre látogatni, kérésére az ajándékot postázzuk.) A második és harmadik helyezett, 10.000-10.000 Ft értékű Playmobil és Piatnik-társasjáték csomagot nyer. Az ajándékokat, a Mikulás érkezéséig, december 5-ig postázzuk.

VIII. Egyéb tudnivalók:

1. A Pályázó a jelentkezésével automatikusan elfogadja a jelen Szabályzatban szereplő feltételeket.

2. Szervező fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy akár előzetes nyilvános bejelentés és időbeli korlátozás nélkül jelen Szabályzat módosításának közzétételével a Fotópályázat feltételeit (különösen annak időtartamát, a jutalmak mennyiségét, típusát, a részvételre jogosultak körét stb.) megváltoztassa, illetőleg a Játékot a szabályzatban meghirdetett időpontot megelőzően befejezetté nyilvánítsa.

3. Szervező a fényképek rendelkezésére bocsátásával összefüggésben, annak megtörténtét követően minden, nem jelen Részvételi és Játékszabályzatban említett pályázói, vagy harmadik személytől származó vagyoni, vagy nem vagyoni igényt elutasít.

4. A Pályázó tudomásul veszi, hogy a Pályaművek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a Pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. Nyilvánvaló jogsértés esetén Szervező a Pályázót, vagy adott Pályaművét a Pályázatból kizárhatja. Harmadik személyek részéről felmerülő, megalapozottnak minősített jogi igények esetén Szervező azokat a Pályázóra hárítja.

Adatkezelés:

1. A Pályázó a Fotópályázaton történő részvétellel kifejezett és feltétel nélküli hozzájárulását adja ahhoz, hogy neve nyilvánosságra kerüljön.

2. A Szervező a jelen Részvételi szabályzatnak, valamint az adatvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli a Pályázó személyes adatait, azokat illetéktelenül harmadik személyek részére tovább nem adja.

Forrás: nyitottbalaton.hu, turizmus.com

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!