<!–:hu–>Jégszobrok, korcsolya és forralt bor <!–:–><!–:de–>Jégszobrok, korcsolya és forralt bor <!–:–><!–:en–>Jégszobrok, korcsolya és forralt bor <!–:–>

Színes programokkal várták a jeges élmények kedvelőit szombaton a Vonyarcvashegyi Jégrandira. Az I. Vonyarcvashegyi Jégszobrász Művésztelepen helyi, és környékbeli alkotóművészek próbálták ki magukat a szobrászat ezen ágában. A Balaton jegénél tea és forralt bor melegíthette fel a népes korcsolyázó és fakutyázó tömeget.

Lelkes helyi, és környékbeli alkotóművészek vágtak bele a jégszobrászkodásba a hétvégén Vonyarcvashegyen. A véső, kalapács és kézifűrész mellett a láncfűrész volt a legnagyobb segítség a jégtömbök megformálásánál. Vonyarcvashegyen az alkotóművészet más formáinak már nagy hagyománya van.

A fagyos tömbök megformálása teljesen új kihívást jelentett a résztvevőknek, hiszen az alkotók mind első ízben vágtak bele a jégszobrászatba. A tömbök egy része a Balatonból származik – egyikbe még egy hal is belefagyott – többi jégdarabot az Vous? Aurez?;La capacite de jouer tous les jeux de table classiques comme le Blackjack, la jeux de roulette , le Craps, et Poker. alkotók készítették. A jéggel sokszor csak verítékes munkával online casino site lehetett dolgozni. Kreativitásból nem volt hiány, volt, aki virágtartót, női aktot, vagy madarat álmodott bele a jégbe.
Az I. Vonyarcvashegyi Jégszobrász Művésztelep alkotásai ott maradtak a strandon a következő napokban is. Amíg ilyen hideg marad az idő, biztos nem olvadnak el és megcsodálhatják őket az arra korcsolyázók.

A jeget, amit nem faragtak mások inkább csúszkálásra használtak. A korcsolya felcsatolása után a már 15-20 centiméteresre hízott jegén lehetett sportolni. Korcsolyával, a nélkül, vagy akár fakutyával is lehetett élvezni a befagyott vizet. A jégen felállított bójáknál mindenki tesztelhette ügyességét. Több nagyvárosból is érkeztek a magyar tengerhez a hétvégére.

A jeges élményeket a tea és a forralt bor tette kellemesebbé. A mínusz 10 fok körüli hidegben így is sokan hódoltak a téli sportoknak a Vonyarcvashegyi Jégrandin.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Forrás: http://tvkeszthely.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!