Jót akar enni? Menjen télen a Balatonhoz!

Milyen kép él a fejében a balatoni vendéglátásról? Legtöbbünknek nem túl pozitív, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ne lenne okunk felülírni rossz élményeinket. Civil összefogással elkészült a második Balatoni Gasztrotérkép, ami több szempontból is nagyon klassz lett.

Megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép második kiadása: ezúttal a Káli-medence-Badacsony-Tapolca-Szigliget-Vonyarcvashegy-Keszthely-Héviz-Sümeg-Somló tengely legjobb vendéglátósai és borászai fogtak össze, hogy a csopaki régiót követve ők is bebizonyítsák,télen is van élet a Balatonnál. A térképre ugyanis kizárólag télen is nyitva tartó, minőségi éttermek és borászatok kerülhettek fel.

A célja, hogy népszerűsítsék a minőségi balatoni vendéglátást és szembemenjenek a régi, rossz berögződésekkel a Balatont illetően.  A résztvevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton, mint egész éves úti cél népszerűsítését.

A kiadvány hasznos iránytű lehet minden kiránduló és gasztrorajongó számára, hiszen az összes fontos információt tartalmazza a vendéglátóegységekről: téli nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely.

Forrás: origo.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!