Magyarország kincse a Lido Strand

Magyarországon elsőként nyerte el nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában, csaknem maximális pontszámot elérve a vonyarcvashegyi Lido Strand. A védjegyet június legvégén vettem át Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezető igazgatójától – büszkélkedett Pali Róbert polgármester.

Vonyarcvashegyi programajánló

„Magyarország kincsei – Vízparti strand” minősítés védjegytábla átadása, Pali Róbert és Könnyid László

– A védjegytábla ünnepélyes átadásán kiderült, hogy a Lido az országban az egyetlen olyan szabadvízi strand, amely ezt a rendkívül magas minősítést elsőként elnyerhette. A négy évszakos élménykínálatáért kapott egyedülálló díj büszkeségre ad okot. Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy egy családbarát, több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön! A látogatói élményekre fókuszáló strand által megszerzett öt csillag tartalmaz unikális kerékpárszéfet, értékmegőrzőt továbbá a baba-mama szolgáltatások teljes skáláját.

Az akadálymentes fürdőhelyen lehetőség van akár előre jegyet váltani, és garantált az is, hogy ideutazva magas színvonalú gasztronómiai élményben részesül a vendég. Az öt és fél hektáros területen fekvő strand három bejárata közelében kialakított parkolók ingyenesen használhatók, és a jó minőségű, egész évben elérhető wi-fi nemcsak az okospadok mellett ad jelet. A két évre szóló ernyővédjegy hatalmas marketingelőnyt jelent a településnek, ami a helyi önkormányzat eddig megtett strandfejlesztéseinek helyes irányára is rámutat. A minősítéssel egy folyamatos szakmai tanácsadást és hátteret is kapunk, hogy a jövőbeli elképzeléseinket szakmailag visszaigazoltan tudjuk megtenni. Csopakon a Balatoni Szövetség kiosztotta a legjobb balatoni strandoknak járó idei Kék hullám zászló minősítéseket.

A strandminősítés idén 20 éves jubileumához érkezett, ezért ebből az alkalomból az évek óta kiemelkedően szereplő strandok jubileumi díjat is kaptak. A verseny egyik fő győztese szinte a legmagasabb pontszámmal: mi lettünk és a Zala Vármegyei Önkormányzat különdíját is elhoztuk. A sikerhez hozzájárult, hogy a sok ízben kiválóra minősített fürdőhely rendelkezik nagy, ingyenes parkolóval, igényes gyerekbarát szolgáltatásokkal és kulturált vendéglátóhelyekkel is. A vizes játszótér, a játszótér, a csúszda is sok élményt kínál. Ki van építve szörfiskola, SUP-, kajak- és vízibicikli-kölcsönző, vízisípálya, strandröplabda-, strandkézilabda-, kézi- és kosárlabdapálya, valamint fitneszpark, teqball- és több pingpongasztal is. A fejesugróstég pedig igazán különleges élményt nyújt. A szezonban igénybe vehető  nálunk a gyerekanimáció és a víziaerobic.

–Egy karitatív régiós kezdeményezéssel is előrukkoltak.
– A Zalában élő rászorulók, nagycsaládosok ötvenszázalékos kedvezménnyel látogathatják a többszörösen díjnyertes strandunkat. A kedvezményes jegyrendszert már a helyiek, az ingatlantulajdonosok és a látogatók is élvezhetik. Az idei kezdeményezés a Keszthely és Környéke Társulási Tanács több mint egy tucatnyi településén élőknek ad önkormányzati ötvenszázalékos kedvezményt, amely a Balaton legjobb strandjára, az idén ötcsillagos védjegyet is kapott Lidóra érvényes.
A Balaton-parti települések kivételével valamennyi önkormányzatnak 100–100 darab, két személyre szóló tikettet juttattunk el, de intenzívebb érdeklődés esetén készek vagyunk ezt a darabszámot bővíteni, hogy megkönnyítsük a rászorulók, és nagycsaládosok kikapcsolódását.

– Milyen programok várják a vendégeket?
– A Panoráma Kertmozi és Szabadtéri Színpadon júliusban és augusztusban is 21 órai kezdettel külön program szerint filmvetítések zajlanak. A Művelődési Házban július 21–23-a között épül ki a Gyöngy Gyógyító Falu: térítésmentes alternatív gyógyító megoldásokkal, masszázsokkal, tanácsadásokkal, hangfürdőkkel, vezetett meditációkkal, mozgás-terápiákkal, művészeti műhelyekkel, színházi előadással, a test-lélek-szellem egységének javítási lehetőségeiről szóló előadásokkal. Július 23-án a Magyar Tenger diszkó, majd augusztus 2-án egy különleges helyszín, a Liget színpad (egykori bánya) ad helyet az Imre Sándor Szeretetszínház Lázár Ervin: Négyszögletű kerek erdő című előadásának. Míg július 26-án Neil Simon: Pletykák című vígjátékát adják elő a szabadtérin.

Zalai borászatok, fesztivál, gasztronómia, kirakodóvásár, gyermekprogramok, díjmentes légvárak, koncertek, utcabálok várják minden nap 19.00 órától a 30. Vonyarci Boros Forgatag vendégeit július 26–30-a között.  Július 28–30-a péntek–vasárnap között pedig a strandon zajlik a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság országos döntője.
Augusztus 5-6-a között 40. alkalommal rendezi meg az önkormányzat a balatoni halászok napját. A Halász Emléknapon hálóhúzás, gyermekprogramok, koncertek lesznek a Lido Strandon, valamint koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a Szent Mihály-dombon.

Forrás: Magyarország kincse a Lido Strand – ZalaMédia – A helyi érték (zalamedia.hu)

Szerző : Nemes Norbert

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!