Nyitva van a Cseri kapu

Nyitva van a Cseri kapu

Az erdei túrákat kedvelők számára jelent új vonzerőt a Keszthelyi-hegységben a Vonyarcvashegyhez tartozó Cseri kapu néven ismert kirándulóhely megújult környezete.

A Darnay-Dornyai turistaútvonalon lévő pihenőhelyen esőbeálló és játszótér készült, szabadtüzű főzéshez alkalmas területet alakítottak ki. A napokban minden elem kipróbálására lehetőséget adó avatóünnepséget tartottak. Az építtető Bakonyerdő Zrt. képviseletében Szakács István, keszthelyi erdészeti igazgató beszélt az üdülőrégiót övező erdőrészben zajló, közjóléti célú teljes beruházásról, aminek része a Cseri kapu. Kiemelte: a létesítmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a zöldturizmust kedvelők mind hosszabb erdei kirándulásokra vállalkozhassanak biztonsággal, a közben elérhető pihenőhelyek kellő védelmet is nyújtanak, ha az időjárás miatt menedékhelyre van szükség.

Péter Károly polgármester méltatta a Cseri kapu pihenőház esztétikai megjelenését, amire azért is büszke lehet a falu, mert helybeli szakember: Pikó Gábor tervezése nyomán készült az építmény. Majd családi, baráti társasági kikapcsolódást szolgáló mind gyakoribb igénybe vételre ajánlotta a kirándulóhelyet.

Forrás: szuperinfo.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!