Torkos Csütörtök 2016-ban is!

A Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 11-re esik. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz.

Az elmúlt években a Balaton régió számos étterme csatlakozott az akcióhoz és bízunk benne, hogy ez idén sem lesz másként.

– 2015 a balatoni gasztronómiában fontos évnek számított. A Balaton vidékén számos étteremben, családi pincészetben vagy a balatoni konyhát újragondoló és minden elemében frissességet hordozó bisztróban tetten érhető volt a balatoni gasztroforradalom. Számos jó étterem nyílt a Balatonnál, és minőségi bővülés tapasztalható a strandbüfé-kínálatban is, a legnagyobb változás pedig az ún. street food vagy beach food kategóriában volt tapasztalható. A megújulás egyik legmeghatározóbb eleme a helyi termékek, helyi alapanyagok felhasználásának előtérbe helyezése. Divatosak lettek a helyi termelői piacok, ahol nem csak hangulatos, de izgalmas élmény is a portékák, helyi ízek beszerzése.

– 2015-ben megszületett a Balaton Bora, amely a Milánói Világkiállításon debütált. Magyarország legjobb újborai (2015) között a Feind Borház Shyrah roséja szerzett Nagy Aranyérmet – és ezáltal a Balaton régiónak újabb dicsőséget.

– Ha már italfogyasztás: ne feledkezzünk el tehát a hivatalosan 6 balatoni borvidék kiváló balatoni szőlőfajtákból készült borairól, amiket minden bizonnyal meg lehet majd kóstolni a már a böjti időszakban életre hívott Torkos Csütörtökön. Persze nem kell feltétlenül borszakértőnek lennünk ahhoz, hogy egy balatoni pihenés, hétvégi kiruccanás vagy éppen a Torkos Csütörtök alkalmából tett balatoni látogatásunkkor a megfelelő bort válasszuk ki – egyrészt figyeljünk oda a szezonalitásra és a regionalitásra, de persze biztosak lehetünk abban is, hogy a csatlakozó éttermekben szívesen segítenek a borválasztásban.

– A csatlakozó Torkos Csütörtök akcióhoz csatlakozó balatoni éttermek vállalják, hogy a teljes a’la carte kínálatra vonatkozóan a teljes étel- és alkoholmentes italfogyasztásból 50% kedvezményt adnak.

– A csatlakozó éttermek február 9-én 18 óráig regisztrálhatnak. A Balaton régióból a mai napig 23 vendéglátóhely csatlakozott az akcióhoz.

– És végül álljon itt egy balatoni februári gasztroajánló mindazoknak, amik nem csak Torkos Csütörtökön szeretnének torkoskodni:

-Fonyódi Kolbászfesztivál – Fonyód, február 5-7., www.kolbaszfesztival.info

– Hagyományőrző Falusi disznóölés – Ábrahámhegy, február 6., abrahamhegy.hu

– Keszthelyi Városi Karnevál – Keszthely, február 6., keszthely.hu

– Tapolcai Téltemető és III. Töpörtyű Sütő verseny – Tapolca, február 7., www.tapolcatamasimk.hu

– Húshagyókeddi Fánk Part – Gyenesdiás, február 9., gyenesdias.info.hu

– Kocsonya Szépségverseny – Badacsonytördemic, február 13., badacsony.com

2016-ban az akció hivatalos weboldala a torkoscsutortok.itthon.hu. Itt zajlik az éttermek regisztrációja, illetve az érdeklődők itt találhatják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. A Magyar Turizmus Zrt. itthon.hu weboldalán emellett számos egyéb cikket, program ajánlót, érdekességet is találhatunk – a torkoskodás előtt az interneten is érdemes csemegézni!

További információk:     Magyar Turizmus Zrt. – Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

Tel.: 87/482-023

E-mail: rmibalaton@itthon.hu

Internet: itthon.hu/balaton, blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!