Új kerékpárút épült Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata a kormány, és az Európai Unió támogatásának köszönhetően kerékpár és gyalogút építésre nyert pályázatot, amely a 71 sz. főút forgalmát tehermentesíti a kerékpáros forgalom alól. Összességében 1.152 méter kerékpárforgalmi létesítmény készült el.

2015. december 12-én Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Péter Károly polgármester ünnepélyes keretek között átadta a projekt keretében megépült kerékpárutat a település közönségének, és a kerékpárosoknak.

A projekt megvalósítása során az Arany János – Iskola utca csatlakozásánál található kerékpárúthoz kapcsolódva, a vasúti átkelőhelyen átvezetve, a parti sétány mellett a futballpálya fölötti vasúti átkelőhelyig épült kerékpárút, illetve kerékpár és gyalogút .

A burkolati jellel elválasztott gyalog-és kétirányú kerékpárút csatlakozva a balatoni kerékpárút gerinchez – a vasúti pályán átvezetve – a „Vonyarc Marina” bejáratáig tart, 125 méter hosszúságban, és közel négy méter szélességben.
Épült továbbá kerékpáros pihenőhely a Vasút és Marina közti szakaszon kerékpártárolókkal, padokkal, esőbeállóval, információs táblával, hulladékgyűjtő edényzettel.

A projekt alapvető célkitűzése a térség fejlődési lehetőségeinek megteremtése a projektben részt vevő település lakosságának életkörülményeinek javítása, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele és a hivatásforgalmú kerékpározás elterjedése belterületek összekötésével a hálózatos jelleg fokozása, mely célok a Közlekedési Operatív Program által megfogalmazott célokkal összhangban vannak.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!