Vitorlásparadicsom Vonyarcvashegyen

Nem hiába imádják a fiatalok és idősek, a családosok, közülük is az aktívabbak azt a nyüzsgést és sokszínű lehetőséget, amit ha Vonyarcvashegyen járunk, minden nyári szezonban tapasztalhatunk. Az év legsportosabb strandja címet is elnyerő községben eddig is rengeteg sportolási élményt gyűjthettünk; a vízisí, a szörfiskola, a sportpályák, a mini golf, a fitneszpark és a kerékpárkölcsönző – hogy csak a legnépszerűbbeket említsük – mind gondoskodtak a vendégek sport iránti igényeinek kielégítéséről. Októbertől egy újabb sportág szerelmeseit hódíthatja meg a település: megépült a Vonyarc Marina, ami a Balaton egyik legexkluzívabb vitorláskikötőjét sejteti.

Homokos parttal rendelkező strand, autóbeállási lehetőséggel ellátott modern faházak, étterem óriási terasszal – közvetlenül előtte 10 hajónak kialakított hely -, bringapont (szervizzel és tusolóval), és ami a lényeg: közel 100, 40 lábasnál is nagyobb hajót tud fogadni a kikötő. Eddig Vonyarcon nem volt lehetőség nagyhajóval való kikötésre, amihez 3 hektáros területen kellett eltávolítani az iszapot. Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármesterétől még több információt tudtunk meg a beruházás kapcsán.

12072758_865591983521857_158600894933014113_n

-A beruházó Leventúra Kft.-vel közösen olyan területfejlesztést céloztunk meg, aminek első lépése annak a zagytérnek a felszámolása volt, ami sajnos a beruházás kezdetéig az illegális hulladéknak is helyet adott. A fás, gazos terület helyén most egy kulturált, ligetes környezetet láthatunk, ami minden tekintetben a település hosszú távú érdekeit szolgálja. Nagyon örülök, hogy Vonyarcvashegy az új vitorláskikötőnek köszönhetően olyan új vendégkörrel is gazdagodik, akik eddig máshol találták meg számításaikat. Településünk mindig is a legkedveltebb úti célok között szerepelt az aktívabb, sportosabb látogatók körében, ami köszönhetően a Vonyarc Marinának, még jobban bővíti számukat. További terveink is vannak, melyekre pályázatokat adtunk be, aminek a kerékpáros- és horgászsport szerelmesei fognak leginkább örülni. A községben egy kerékpárút építését fogjuk megvalósítani, ami a főúttól a Balaton-partig visz, érintve a kikötőt, végigmegy a strand mentén. Egy partfal rehabilitációval pedig horgászhelyek kialakítását tervezzük, amire úgy látjuk, hogy a „behúzós” horgászat engedélyezése óta még nagyobb igény jelentkezett.

Azt gondolom, hogy a vitorláskikötő, a tervezett kerékpárút és a horgászturizmust élénkítő elképzeléseink, valamint a ligetes rész, a helyi lakosoknak és a hozzánk látogató vendégeknek is egyaránt élményt fognak nyújtani.

Forrás: Famil Infó

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!