Vonyarc Marina – hamarosan

Vonyarcvashegy – Egy hatalmas, 1,7 hektáros területen vitorláskikötő, másfélszer ekkora területen pedig a hozzátartozó öböl épül Vonyarcvashegyen. A Vonyarc Marina nevet viselő új létesítmény méltó lesz a Balaton hírnevéhez: egy modern, jól átgondolt komplexum nő ki az eddig parlagon lévő területen.

A vízzel elárasztott területen nemrég még egy zagytér volt. Fák, bokrok, cserjék, illegális hulladéklerakó és gaz csúfította el Vonyarcvashegynek ezt a részét. Már most látható, hogy komoly elképzelések megvalósítása folyik a Balaton partjának ezen a területén.

A helyi önkormányzat által a Magyar Államtól egy forintért bérbe vett területen a Leventura Kft. vetette meg a lábát. A Vonyarc Marina megvalósításához pályázati forrást is talált a beruházó. A több, mint 2,5 hektáros öbölben kilencvenhét férőhelyes vitorláskikötő lesz, de más hajók is kiköthetnek.

Péter Károly polgármester bízik abban, hogy a kikötő a Balatoni turizmus egy olyan színfoltja lesz, ami eddig még nem volt a tavon. Minden oka megvan az optimizmusra, ugyanis a jelentős számú vitorlások fogadása mellett messzemenően kielégít minden igényt: korszerű kikötői technológia, természetbarát vízellátás és elektronika, szélessávú internet, valamint egy különleges étterem is lesz itt. A hajózók ugyanis mellette tudnak kikötni és közvetlenül a járműről lehet megoldani az ételszervizt. Mindemellett gondoltak a bringásokra is.

A már honlappal, kész üzleti tervekkel és árakkal is rendelkező Vonyarc Marinát a Balaton legmodernebb kikötőjének szánják. Az ígéretek szerint a munkagépek elvonulása, a létesítmények elkészülte után ez a terület a nyugalom szigetét jelenti minden tulajdonos és túrázó számára.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

 

Forrás: tvkeszthely.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!