Balatoni strandsport gála

Hagyományok szerint, idén is Vonyarcvashegyen, a Lidó Strandon került sor a „Mozdulj Balaton!” sportgálára.

Az immáron 11. alkalommal megrendezett tömegsport programban idén nyáron 33 település vett részt, összesen 36 strandjával: kispályás foci, strandröplabda, streetball, petanque csapatokkal. A szabadidős rendezvénysorozathoz ezúttal Veszprém és Somogy megyéből egyenként 16, Zalából pedig 4 helyszín csatlakozott. A július 4. és augusztus 15. között lezajlott versenyek legjobb szereplőinek találkozójához méltó helyet biztosított Vonyarcvashegy azzal a ranggal együtt, hogy a település fürdőhelye idén elnyerte a Balaton Legsportosabb Strandja címet.
-Az összefogás és a sportszeretet szép példája ez a mai nap – mondta megnyitóbeszédében Péter Károly, a házigazda település polgármestere. – E két dolog, amivel minden akadályt le lehet küzdeni. Ezt is példázva öröm és büszkeség, hogy otthont adhattunk az eseménynek.

mozdulj1

A gálaverseny 24 település résztvevői között zajlott. A szezont átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a strandsportolók együttesen mérhették össze az erejüket 3 sportágban: streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. A legnépesebb mezőny ez utóbbi tornára gyűlt össze, a döntőt egy ábrahámhegyi és egy siófoki duó játszotta egymással, melyben a Veszprém megyeiek kerekedtek felül. A streetballcsaták eredményeként ugyancsak az ábrahámhegyiek állhattak a dobogó tetejére és a strandfoci döntőjét is ők nyerték. Ábrahámhegy így megvédte a tavaly is elnyert Balaton legsportosabb települése címet.

Horányi Árpád

Forrás: Szuperinfó

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!