Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület projektátadó avatás

A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület a Magyar Falu Programnak köszönhetően új, gazdaságosan fenntartható kisbuszt, valamint elektromos kerékpárokat szerezhetett be.

Egyesületünk részt vesz Vonyarcvashegy nagyközség turisztikai feladatainak megvalósításában: részben ellátja a település turisztikai marketing feladatait, részt vesz a helyi turisztikai termékek fejlesztésében, szervezi, koordinálja turisztikai kiadványok létrehozását, kapcsolatot tart a térség, a régió szakmai szervezeteivel, működteti információs irodáját, rendezvények, programok kezdeményezésében, lebonyolításában szerepet vállal, növeli a települések turizmus-innovációs képességét, az ifjúság turisztikai nevelésében szerepet vállal.

Nagy örömünkre szolgál hogy a Turisztikai Egyesület a Magyar Falu Program Civil Alap keretein belül, sikeres pályázatot nyújtott be és támogatásban részesült. 2 db pályázatról van szó melyből az egyik keretében kerékpárokat szereztünk be 2M Ft értékben. Élénkül a kerékpáros turizmus, nő a kereslet a kerékpáros szolgáltatások iránt, ezért többféle típusú kerékpár bérlését biztosítjuk a Tourinform Irodába.

Elmondható hogy közös térségi célunk, hogy a Nyugat-Balaton a közeljövőben Nyugat-Magyarország egyik legfontosabb kerékpáros központjává váljon, melyhez egyébként majdnem minden adottsága meg is van. Ezért sokat teszünk együtt közösen Nyugat Balatoni Turisztikai Irodával

A másik pályázatunk egy gépjármű beszerzést tett lehetővé, mellyel megoldódik a beszerzett e-bikeok szervízelése, karbantartása;

-24 órás ügyeletet biztosítunk az e-bike használóinak, egyesületünket a nap bármely időpontjában hívhatják, ha bajba jutottak, terveink közt szerepel hogy beíndítjuk Keszthelyi hegységben túrázók segélyszolgálatát a gépjármű segítségével.

A Magyar Falu Program 2022-ben még nagyobb lendülettel és még több forrással folytatódik a magyar vidék fejlődése érdekében.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!