Helikon Taverna Nemzetközi Művésztelep hatodszor

A VI. Hercegi Mandulás Napok keretében rendeztük a kiállítást a Helikon Taverna konferencia-termében az immáron ugyancsak hatodik alkalommal megszervezett Helikon Taverna művésztelepen készült alkotásokból. A művésztelep magánrendezésben valósul meg Fodor Márk jóvoltából, a szervezés szakmai munkájában Illésné Major Julianna van segítségére. Fodor Márk az alábbi gondolatokkal ajánlotta a telepet és az ott készült festményeket : “Azt a művészetet támogatjuk, ami tiszta és őszinte. Ezt viszont könnyű felismerni, mint a tapasztalatok mutatják.”

Álló sor balról jobbra: Sztranyák Zsófia (Szombethely), Kovács Károly (Zenta-Szerbia), Takács Ferdinánd, Szencz Lívia (Cserszegtomaj), Kovács Sándor (Gönyű), Biszák László (Szekszárd), Nádler László (Oszkó), Kamper Lajos (Szombethely), Németh László (Kishegyes-Szerbia), Nagy Rajmund (Budapest), Serdar Ünver (Gemlik/Bursa-Törökország), Horváth Melinda (Bécsújhely-Ausztria), Zorán Vajdic (Zrenjanin-Szerbia)

Elöl: Janko Laco (Zrenjanin-Szerbia), Illés Major Julianna a telep vezetője (Vonyarcvashegy)

A Hercegi Mandulás Napok hagyományos programja a Helikon Taverna művésztelepen készült festmények közzététele. A tárlatot Havasi Bálint, a keszthelyi Balatoni Múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd Varga Endre matiné koncertje zárta az összejövetelt.


Illésné Major Julianna

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!