Megújult a Cser-Völgyi erdei pihenőhely

Megújult a Cser-Völgyi erdei pihenőhely

Felújított állapotban várja a túrázókat a Keszthelyi – hegységben a Cser-völgyi erdei pihenőhely. A Bakonyerdő Zrt. ökoturisztikai pályázatának részeként 12 millió forintból szépült meg az erdei kirándulóhely. Esőbeállóval és több sütőhellyel is bővült az erdő közepén található pihenőhely.

Nem csak a vonyarcvashegyiek tetszését nyerte el a megújult Cser –völgyi erdei pihenőhely, hanem a túrázóknak is ideális megállóhely lesz. Az átadáson fel is avatták a bográcsozóhelyet. Finom disznópörköltet készítettek a meghívottaknak.  A Cser – völgyi pihenőhely is ennek az átfogó ökoturisztikai fejlesztésnek a része. Több kilátó, esőbeálló, pihenőhely és erdei ösvények újultak és újulnak meg.

A vonyarcvashegyhez közeli erdőben található megújult pihenőhely családbarát, hiszen egy játszótér várja a legkisebbeket. A pihenőhely minden természetkedvelő kirándulónak megfelelő helyet biztosít egy kis megállóra vagy sütésre – főzésre, akár baráti összejövetelekre.
A Cser-völgyi erdei megálló felújítására már régen vártak a helyiek. Most a Bakonyerdő Zrt. pályázatának köszönhetően újulhatott meg.

Az átadó ünnepségre meghívott vendégek, helyi civil szervezetek nagyon kellemes erdei környezetben fogyaszthatták el a bográcsban készült finom pörköltet. Az ideérkező kirándulók szintén süthetnek, főzhetnek a Cser – völgyi pihenőhelyen.

Keszthelyi Televízió – Szabó Csilla

 

Forrás: TV Keszthely

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!