Nagyszabású koncert a Balaton Színházban

Alapításának huszadik évfordulóját nagyszabású koncerttel ünnepelte szombaton a Balaton Színházban Keszthelyen a Zalai Balaton – part Ifjúsági Fúvószenekar.

A történet 1993 nyarán indult, amikor Kiss Tamás karnagy Vonyarcvashegyen telepedett le, s tanítani kezdett. 1994 tavaszán 18 alsós kisdiák félórás fúvósműsorával indult az együttes élete, és tart azóta is töretlenül. A karnagy 204 gyermeknek volt az elmúlt húsz év alatt pót-apja. Évente hatvan-hetven fellépésük van, 53 külföldi vendégeskedés, Firenzétől-Krakkóig. Kiss Tamás karnagy magasra tette a mércét, háromszor kaptak aranydiplomát. Elnyerték a Zala Megyei Közgyűlés Nívódíját, s számos egyéb díjat: Helikon Fődíjakat, arany minősítéseket. Kiadtak öt CD-t, DVD-t és most jött ki a nyomdából a húsz évet összefoglaló könyv.

– Aki éveken át zenél csapatban, sok mindent megtanul az életről: alkalmazkodást, pontosságot. Sejtem, hogy csodálatos élményeket éltek át együtt – mondta köszöntőjében Csengei Ágota a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója, aki köszönetet mondott azért, hogy Keszthelyen nincs olyan nemzeti ünnep, városi ünnep, fesztivál, vagy szezonnyitó, amin ne lépne fel a zenekar.

Bánhidai Tamás, a zeneiskola igazgatója és Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnökének  köszöntője után Németh Lászlóné, a Zalai Balaton-part Zenekaráért Közalapítvány kuratóriumának elnöke elismeréseket adott át a kiemelkedő több évtizedes támogatásért: Szőke Gézának, Horányi Árpádnak, Németh Katalinnak, Pikó Gábornak és Balázs Árpádnak. A kitüntetettek nevében Balázs Árpád zeneszerző köszönte meg az elismeréseket.

A három órás műsorban az utánpótlás zenekar és a nagyzenekar egyaránt nagysikerű koncertet adott. A közönség vastapssal jutalmazta lelkes, töretlen munkájukat.

 

Forrás:  Zalai Hírlap

 

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!