Strandfejlesztés 2022

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Kisfaludy2030 Zrt. Strandfejlesztés 2021 című felhívásra. „Vonyarcvashegyi Lido Strand kínálatának komplex és élményközpontú fejlesztése új turisztikai eszközök és szolgáltatások kialakításával” című támogatási kérelmére 29.996.507 ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A Lido Strandon az alábbi fejlesztéseket valósítjuk meg a konstrukció keretein belül:

– akadálymentesítési tevékenységek: információs pult terminál, hangos térkép, braille információs tábla, térkép, indukciós hurokerősítők, strand kerekesszék
– elektromos kerékpár töltő kiépítése
– sétány szélesítése térkővel
– kültéri világítás kiépítése
– okospadok kihelyezése
– ivókutak telepítése
– kültéri tusolók felújítása
– WIFI hálózat kiépítése
– mobil stég bővítése
– további kamerák telepítése
– játszóterek bővítése interaktív játékelemekkel
– PET palack gyűjtők kihelyezése
– újabb digitális óra felszerelése
– kerékpár szervízoszlop telepítése, újabb kerékpártárolók kialakítása

2021-ben strandunk az 5 csillagos Kék Hullám zászló minősítéssel együtt elismerést kapott a járvány elleni védekezés kiemelkedő teljesítéséért, megkapta a Zala Megyei Közgyűlés különdíját, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is jutalmazta a strandunkat az élőhely védelmi és zöldfelületi szempontok alapján. A Mozdulj Balaton programban a Zala megye legsportosabb települése elismerést is Vonyarcvashegy kapta. Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy több generációs, a látogatóinak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön.

Pali Róbert
polgármester

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!