Vonyarcvashegyi Kolbászoló

November 18-án disznót vágunk Vonyarcvashegyen, 15-ig jelentkezhetnek még, akik kolbászkészítésben versengve kívánnak a böllérmunka segítségére lenni.

A rendező Turisztikai Egyesület családok, baráti körök, cégek, más közösségek képviseletében 4-6 fős csapatok jelentkezését várja. A már 10. alkalommal sorra kerülő esemény állandó díszvendége, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács elnökletével zajlik majd a zsűrizés, értékelve a készítési folyamatot, a kolbászok esztétikai megjelenését, megsütve ízét, állagát, az asztal dekorációját.

20161119-094

A napi program a községi rendezvénytéren 9 órakor házi pálinka kóstolás mellett kezdődik disznóvágással. A régi falusi eseményt felelevenítő munkamenet után hamarosan velő, resztelt máj, savanyúság kerül asztalra, a vendégek 11-től harmonikaszó mellett a hurka-, kolbász- és töpörtyűkészítés módját is elleshetik, majd 14 órától az Irigy Hónaljmirigy műsora emeli a hangulatot. A kolbászok minősítése után 16 órától Kasza Tibi lép színpadra, majd 18 órától Jolly & Suzy műsora következik. Kora estétől pedig Dj Szunyog viszi a vendégeket a Slágerek éjszakájába.

Az elmúlt év után idén ismét lesz malacsimogató és újdonságként egy kiállítással készülünk a korábbi idők disznóvágási eszközeiből.

Információ:
Tourinform Vonyarcvashegy
8314 Vonyarcvashegy, Kossuth u. 42.
Tel.: 30/380-6690
E-mail: info@vonyarcvashegy.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!