November 16-én kerül megrendezésre Vonyarcvashegyen immár 15. alkalommal a Vonyarcvashegyi Kolbászoló. A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítik fel a szervezők a régi falusi disznóvágásokat. A nap házi pálinkával indul, majd a disznó tisztítására, pörzsölésére és feldolgozására kerül sor, amelyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire (8-11 óra) velőt, resztelt májat savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel. A vendégek déltől a májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról. 11 órától kezdődik a kolbásztöltő verseny, melyeket 13 óráig adhatók le, valamint megkezdhetik a sütést a résztvevők. 15 órakor kerül sor az eredményhirdetésre és a díjak kiosztására. Az esemény vendége és zsűri elnöke Szőke András.