Lepke túra 2023

2024. március 16.

A térségi Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében 2023-ban is megrendezésre kerül a “LEPKE” teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén. A túra egyben a PELSO Kupa része. Az Egyesület tagságán és segítőin túl fontos szerepet vállal a ZSZC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is (Kardos Károly, Berdán László és csapata). Mint az előző időszakban, szokásunkhoz híven március hónapban rendezzük meg, igaz hol tavaszias, hol pedig kissé télies időjárási viszonyok között a programot. De megéri! Nagyon szép túra. Várunk szeretettel mindenkit.

Időpont: 2024. március 16. (szombat)

Útvonal: Vonyarcvashegy vasútállomás; Pető-hegy (Berzsenyi-kilátó, de a 15 km-es távon kimarad); Büdöskúti pihenő (15 km-es távon innen a Pad-kűre); Büdöskúti erdő;
(a 40 km-en Bélap-völgy; Szép-kilátó; Bise-kő-tető; Márványkőfejtő-hegy); Vékony-cser; Szt. Miklós-forrás. Büdöskúti pihenő; Pad-kűi kilátó (409 m tszf.), Jakabfi pihenő; Keserű-tető; Szt. Mihály dombi kápolna, berekalja; (a 40 km-en Szt. Vendel kápolna; Vas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó); Vonyarcvashegy: vasútállomás.
15 km-en a szintemelkedés 350 m, szintidő: 4 óra, ill. nincs!
25 km-en a szintemelkedés 390 m, szintidő: 6 óra, ill. nincs!
40 km-en a szintemelkedés 1140 m, szintidő: 10 óra

Indítás: mindhárom távon 7-11 óra között folyamatosan a Vonyarcvashegyi vasútállomásról, és ugyanott a cél is legkésőbb 18 óráig (a vasútállomás mellett van nagy parkolási lehetőség autóknak, buszoknak is). A túrán való részvétel ebben az időpontban is éppen érvényes járványügyi intézkedések betartásával lehetséges. Vigyázzunk egymásra!

Nevezési díj: 15 km: 2200,- Ft/fő; 25 km és 40 km: 2500,- Ft/fő.
Előzetes nevezési időszak: 2023. február 06. – március 13. (nem kötelező)
A nevezési díjat a helyszínen kérjük befizetni, amennyiben előre szeretné utalni
2023. március 13-ig, tudjuk fogadni az alábbi bankszámlán:
Forrásvíz Természetbarát Egyesület, Takarékbank Zrt 74500248-10035450
Visszamondás esetén a befizetett összeget 400 Ft adminisztrációs díj levonásával tudjuk visszautalni.

Kedvezmény: 200 Ft kedvezmény: a helyszínen nevezőknek MSTSZ, TTT tag, MTSZ és Magyar Turista kártya bemutatásával; ingyenes: 7 éves kor alatt és 70 év felett; a kedvezmények nem összevonhatóak.
Azok a résztvevők, akik a kiírásnak megfelelően végigjárják a túra útvonalát, ellenőrzőlapjukon minden ellenőrzőpont igazolása szerepel, emléklapot és kitűző jelvényt kapnak.
Az útvonal menti frissítőállomásokon csoki, cukor, szóda, szendvics. (saját pohár jó, ha van!)
A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen sem igényelhető, csomagmegőrzést a rajt-célnál vállalunk.
Felhívjuk a figyelmet az erdő és természetvédelemre, ill. hogy az erdő területén se szemeteljenek, tüzet ne okozzanak!
Ajánlott a KESZTHELYI-HEGYSÉG TURISTATÉRKÉPE.

Részletek és térkép a túrához: https://forrasviz.eu/aktualis

 

 

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!