ZAKOPANE téli csodái

2024. március 9. - 11.

Időpont: 2024.03.09. – 03.11.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg italok, DVD/CD lejátszó, nagybusz esetén WC is),idegenvezetővel

Elhelyezés: 2 éjszaka Zakopane közelében *** hotelben

Ellátás: Félpanzió (2 svédasztalos reggeli és 2 menüvacsora)

Részvételi díj: 76 990 Ft/fő

Belépők: Lovas-szánozás Zakopane közelében:100 PLN/fő, Fakultatív ebéd a 3. napon: kb. 77 PLN/főtől (helyben fizetendő), Gubalówka felvonó: 26 PLN/fő ,Zakopanei ótemplom és ótemető belépőjegye helyi magyar idegenvezetővel:13 PLN/fő

Program:

1. nap:
Reggel 5 órakor indulás Keszthely-Hévízről. Folyamatos utazás Sárvár-Csorna-Rajka-Pozsony-Trencsény-Zsolna-Liptószentmárton-Trstená útvonalon Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Kora délután érkezés Zakopanéba, elsőként irány a téli Tátra egyik legvonzóbb látványossága: Snowlandia, a Jégvarázs-birodalom, ahol a világ legnagyobb hólabirintusa várja a látogatókat!Izgalmas élmény a hatalmas hófalak között sétálgatni, lelkesen keresgélni a kijáratot. Ha sikerült kijutni az útvesztőből további téli attrakciók, hókastély, hatalmas jégszobrok,szánkópálya, miniállatkert szórakoztat. Sötétedéskor a havas élményparkot színes fényekkel világítják meg, misztikus hangulatot árasztva. Zakopane megtekintése után elfoglaljuk szállásunkat Zakopanétól 11 km-re egy ***hotelben.Vacsora a szálláshelyen. Vacsora után fáklyás lovasszánozás Zakopane közelében a Magas-Tátra erdeiben (a program csak megfelelő mennyiségű hó esetén kerül megrendezésre).Pihenés.

2. nap:
Reggeli után fakultatív program keretében felmegyünk a Lengyel – Tátra egyik legnépszerűbb csúcsára, a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Kisbuszokkal elérhető Kużnicéból, kabinosfelvonóval jutunk fel a csaknem 2000 méter magas csúcsra. A szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően mintegy 1,5 óra múlva ugyancsak felvonóval és kisbusszal jutunk vissza a városba. Kora délután utazás a Magas – Tátra gyöngyszeme, Morskie Oko irányába, amely a hatalmas hegyek között fekvő tengerszem. Az autóbusz parkolótól egy 9 km hosszú, jól kiépített túraút vezet a tóhoz. A kirándulók ezt a távot 2-3 óra alatt teszik meg, de lehetőség van a helyszínen lovaskocsikat bérelni, amivel a tavat másfél kilométerre meg lehet közelíteni, így onnan már csak 20-25 perces gyaloglás ez az elbűvölő szépségű tó. Estefelé indulás vissza a szállásra, vacsora a szálláson.

3. nap:
Reggeli után meglátogatjuk a Szent Kelemen fatemplomot és a mellette található Hősök temetőjét.Utána siklóval felmegyünk a Gubalowka hegyre (panoráma Zakopanéra és a Magas-Tátrára),ez Zakopane “házi hegye”. Majd szabadprogram a zakopanei piacon, itt megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, ezen kívül helyi kézműves termékeket, szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat vásárolhatunk.Végül a buszunk dél körül felveszi a csoportot Zakopane belvárosában. Zakopanéban búcsúzoul fakultatív estebéd egy helyi specialitásokat kínáló gorál étteremben. Onnan indulás haza, érkezés Keszthelyre a késő esti órákban.

TEL: 06-83/348-315
MOBIL: 06-30/9376-491
E-MAIL: 

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!