Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy kedvelt üdülőfalu a Balaton északi partján, a Keszthelyi-hegység déli lankáin. A közel 2400 lakosú település utcái a keszthelyi Balaton öböl partjától egészen a Keszthelyi-hegység tetejéig kúsznak, ahol pazar panoráma várja a látogatókat.

Általános információ

Ország: Magyarország
Régió: Nyugat-Dunántúl
Megye: Zala
Irányítószám: 8314
Körzetszám: (+36) 83

GPS koordináták (DD)
Lat.: 46.76195º
Long.: 17.31621º
útvonaltervezéshez kattintson ide»

Terület: 14,28 km2
Népesség: 1 960 fő
Népsűrűség: 137,25 fő/km2

Balaton, Strand

A fiatalok körében rendkívül népszerű vonyarcvashegyi Lidó Strand szörfiskolával, vizisípályával és viziszinpaddal nyújt egyedi élményt a balatoni strandok közül. Számos rendezvénye és szolgáltatása igazi élményt nyújt a család minden tagjának.

Az elmúlt 15 év folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a fürdőzők igazi zarándokhelyévé vált a 7 hektárnyi zöld felülettel és kiépített partszakasszal rendelkező vonyarcvashegyi Lidó Strand.

Programok, rendezvények

Vonyarcvashegy számos lehetőséget kínál a természet és sportolás szerelmeseinek: vízisí, fürdőzés, szörf, csónakázás, kerékpározás, túrázás…

A legjelentősebb vonyarci program a minden nyáron megrendezésre kerülő borfesztivál.
Az élő koncertek, népitáncbemutatók mellett a helyi borászok kínálják kíváló borait, mely ékes bizonyítéka annak, hogy még ma is ápolják Vonyarc szőlőművelési és borászati hagyományait.

Látnivalók

A látnivalók között azokat a lehetőségeket gyűjtöttük össze, amelyek remek időtöltést biztosítanak Vonyarcvashegyre érkező turisták számára.

A település közvetlen közelében olyan kihagyhatatlan világhírű látnivalók, nevezettségek találhatók, mint például a Festetics Kastély, a Hévízi tó vagy a Kis-Balaton.

Képek Vonyarcvashegyről

Térkép, megközelíthetőség

Magyarország, Nyugat-Dunántúl régió, Zala megye

Magyarország

Útvonaltervezés menete:

  1. Nyomja meg az “útvonaltervezés” feliratú linket a térképen,
  2. A térkép alatt megjelenő “A” mezőbe adja meg címét,
  3. Kattintson az “Irányok lekérdezése” gombra!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!